Kennismakings Blog 2!

 • Geplaatst op
 • Door Niels
 • 1
Kennismakings Blog 2!

Een vervolg op de vorige blog. Een verdere kennismaking en verslag van het opstarten van onze eerste fysieke winkel in Sluis!

Kennismaking blog deel 2!

 

Sluis

Zoals ik de vorige keer vertelde zaten we tijdens ons heerlijke kerstdiner van vorig jaar te kletsen over Sterrenhoudt en wat onze ambities waren. Toen Erik opeens vertelde dat hij ergens mee bezig was geweest achter de schermen. Hij vertelde dat hij met iemand in contact was geraakt die een winkel ruimte beschikbaar had op korte termijn! Lizzy en ik werden gelijk heel enthousiast en wouden alles weten. Hij vertelde dat hij een eigenaar van een pand had gesproken in Sluis. Voor mensen die de regio Zeeuws Vlaanderen niet kennen (je mist echt iets!) is Sluis misschien niet bekend. Sluis is een klein vestingstadje dat ongeveer op de grens tussen Nederland en België ligt. Het is een historisch stadje waar jaarlijks zo’n 5 miljoen mensen komen. En we hopen natuurlijk dat jij daar één van bent of word. Toen Erik dit vertelde werden Lizzy en ik gelijk enthousiast. Vanaf dat moment ging eigenlijk alles heel snel. Binnen de kortste keren hadden we een bezichtiging bij het pand en niet veel later stonden onze handtekeningen op een huur contract!

 

Merken zoeken voor de opening!

We moesten snel opzoek naar leuke en gave merken die we heel graag in onze winkel zouden willen verkopen. We waren al naar verschillende beurzen geweest in 2018 en op bezoek geweest bij potentiele leveranciers. Er kwamen op die manier allerlei ideeën bij ons op en die zijn er nog steeds in overvloed. Sommige gingen helaas niet door, sommige hebben we inmiddels uit kunnen voeren. Andere zijn we mee bezig of zijn in de maak! Qua merken en leveranciers willen we nog steeds uitbreiden, maar we zijn super blij met de merken die we tot nu toe voeren. We zijn super blij dat we samen werken met Riviéra Maison, Yankee Candle, Broste Copenhagen, Brynxz en nog andere!

 

De Start

We hebben de maand januari heel veel gebrainstormd om alles te plannen en uit te stippelen want één februari kregen we al de sleutel van onze winkel! Het doel was om één maart open te gaan, en na veel en vooral lange dagen van klussen verbouwen en tenslotte inrichten hebben we dat doel ook op één maart behaald. Het ging niet altijd zonder problemen, we hebben het nodige meegemaakt met de verbouwing. Zo was er een dweil nodig toen iemand de hoofdkraan was vergeten dicht te draaien (ja dat was niet zo handig van me) en kwam Erik er achter dat het niet verstandig is van je ladder af te stappen als het niet de laatste trede is! We zijn inmiddels al zo’n drie maanden open en zijn echt super trots en blij met het resultaat, maar vooral door alle positieve reacties van iedereen die bij ons binnen komt!

 

Je bent altijd welkom!

Zoals ik al zei zijn we te vinden in Sluis. Om precies te zijn in de Meerminnestraat, nummer 11. We zijn voorlopig zeven dagen per week open, en je bent altijd welkom om rond te komen neuzen. We zijn normaal gesproken open van 10:00 tot 18:00 en je komt negen van de tien keer mij (Niels) tegen achter de toonbank! We zijn er super blij mee dat we niet langer alleen een webshop zijn maar dat je ook gewoon bij ons langs kunt komen om de spullen te bekijken, inspiratie op te doen of gewoon een praatje te maken, daar ben ik namelijk bijna altijd wel voor in!

 

Blog ideeën

Ik gaf het de vorige keer ook al aan, bloggen is iets totaal nieuws voor mij. Ik probeer dingen uit en ben dan achteraf vaak niet tevreden, vandaar dat de tweede blog langer op zich heeft laten wachten dan dat ik van plan was. Ik heb besloten om dit te blijven doen omdat ik het leuk vind om met Sterrenhoudt bezig te zijn en ik open sta om van alles te leren en te proberen. Ik denk ook dat dit een leuke manier is om te communiceren met jou. Het lijkt mij leuk om allerlei zaken hier te bespreken, waar jij hopelijk je voordeel uit kunt halen! Ik dacht aan het bespreken van leuke of nieuwe artikelen en de mogelijkheden daarvan om hopelijk daarna jou reactie en of ideeën in de reacties te kunnen lezen. Er zullen denk ik ook andere soort blogs komen. Verslagen van reizen of inkoopdagen die ik of we maken voor Sterrenhoudt! Op deze manier hoop ik dat je een beter beeld krijgt van wat en wie we zijn en waar we in de toekomst naartoe willen werken!

 

Wanneer de volgende blog online komt en het onderwerp houd ik nog even voor me. Is er iets specifiek wat jij graag als onderwerp zou willen zien van een toekomstige blog? Laat het me dan even weten in de reacties hieronder!

 

Fijne dag gewenst!

Niels

Reacties

 1. Angela Kuiters Angela Kuiters

  Hoi Niels,
  eindelijke heb ik even de tijd genomen om je blogs te lezen. Bijzonder leuk geschreven en het heeft mij nog gemaakt dan ik al was. Zaterdag komen wij jullie “ trotse bezit” bewonderen en lekker shoppen. Wij gaan er een leuk dagje van maken in Sluis en komen jullie zeker begroeten.
  Tot zaterdag...
  Sterrenhoudt wordt, mede door jouw enthousiasme, een succes, dan kan bijna niet anders.
  Gr Angela

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.